Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Genki

Donut med bokhveteis, dadler og svart hvitløk

Donut med hvitløk?
Oppskrift på donuts

Oppskrift på donuts

-
+

Donuts

  • 100.00 g smør
  • 2.00 dl h-melk
  • 50.00 g fersk gjær
  • 4.00 stk egg
  • 4.00 ss sukker
  • 2.00 ts bakepulver
  • 0.50 ts kardemomme
  • 600.00 g hvetemel
  • 1.00 l smult til frityrsteking

Fyll

  • 1.00 neve store dadler
  • 6.00 stk fedd svart hvitløk
  • 1.00 ss sukker
  • vann
  • svart hvitløk-eddik etter smak

Svart hvitløk-sukker

  • 1.00 pk brun farin
  • 8.00 stk svarte hvitløkfedd

Bokhveteiskrem (ca. 10 liter)

  • 2.00 kg bokhvete
  • 4.00 l melk
  • 2.00 l kremfløte
  • 2.00 kg sukker
  • 960.00 g eggeplommer, eller ca. 50 eggeplommer
  • 8.00 plater gelatin

Puffet bokhvete

  • 1.00 ss bokhvete pr. porsjon
  • solsikkeolje
  • salt etter smak

Donuts

Smelt smør og tilsett melk. Varm til 37 grader.

Smuldre gjæren i en kjøkkenbolle og hell på væsken. Rør ut gjæren, tilsett sammenpisket egg og de tørre ingrediensene. Elt til en smidig deig.

Sett deigen til heving under plast, ca 40 min.

Ta deigen opp på bakebordet og rull til en lang pølse. Skjær pølsen opp i ti jevnstore biter og rull dem til små boller. Etterhev bollene i ca. 20 min.

Friter donutene i varm smult, og husk å snu dem underveis. Ta bollene opp og legg dem på et kjøkkenpapir.

Rull donutene i svart hvitløk-sukker og fyll dem med krem av dadler og svart hvitløk. Server med en kule bokhveteis og litt puffet bokhvete.

Fyll

Svart hvitløk-eddik laget ved at avskrell fra den svarte hvitløken trekkes langsomt med sherryeddik i ca 1 time, avkjøles og siles.

Fjern daddelsteinene og ha dadlene i en kjele med litt vann og sukker. Kok til de er myke og all væske er fordampet.

Kjør dadlene og de svarte hvitløkfeddene til krem i blender.

Smak til med svart hvitløk-eddik og ha over i krempose.

Svart hvitløk-sukker

Kjør alt i blender.

Bokhveteiskrem

Rist bokhvete i en bred kasserolle. Tilsett melk, fløte og 1 kg sukker.

Kok til sukkeret er løst opp, sett til side, dekk med plast og la trekke i en time.

Pisk eggeplommene med resterende sukker til en luftig eggedosis. Sil deretter bokhveteblandingen oppi eggedosisen under stadig visping.

Varm blandingen opp til 82 grader. Tilsett så bløtlagt gelatin, sil av og kjør gjennom iskremmaskin.

Puffet bokhvete

Ha bokhveten i en panne med litt solsikkeolje, og heller over vann til bokhveten dekkes.

Sett på medium varme og kok til alt vann er fordampet og kornene begynner å puffe.

Krydre lett med salt.