Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød og sirkus

Ribollita - toskansk grønnsakssuppe

Dagen derpå-suppe
Oppskrift poå italiensk ribollita

Oppskrift poå italiensk ribollita

-
+

Ribollita

  • 1.00 ss Olje
  • 1.00 stk Løk
  • 2.00 stk Fedd hvitløk
  • 1.00 stk Purre
  • 1.00 stk Stilk stangselleri
  • 1.00 stk Gulrot
  • 150.00 g Gresskar
  • 1.00 stk Bouquet garni (laurbær, timian, rosmarin, oregano)
  • 0.50 dl Hvitvin
  • 1.50 l Vann eller kraft
  • 150.00 g Svart- eller grønnkål
  • 1.00 stk Boks hvite bønner
  • 100.00 g Tørt brød i biter eller terninger
  • Salt, pepper og eventuelt mer vann
  • Parmesan til servering

Slik gjør du

  • Ribollita er italienernes dagen derpå-suppe; det er strengt tatt en minestrone som har stått over natten og kokt opp på nytt, tyknet med tørt brød. Den er et godt eksemepl på «du tager hva du haver», og både mengdene og utvalget av grønnsaker er veiledende. Det er heller ingenting i veien for å koke et stykke bacon eller noen parmesanskorper sammen med suppen for smakens skyld.
  • Skjær alle grønnsakene i ca 1 cm store terninger.
  • Surr løken i oljen på lav varme til den er myk og blank.
  • Ha i hvitløk, purre, selleristang, gulrot og gresskar, og la det surre en liten stund.
  • Hell i vinen, la den koke opp, og legg i bouquet garnien.
  • Helll i nok vann til å dekke grønnsakene, kok opp, og la det putre til de er møre, ca 20 minutter.
  • Fjern stilkene fra svartkålen, og riv bladene grovt for hånd.
  • Skyll bønnene godt under rennende vann, og legg dem i gryten sammen med kålen.
  • La koke til kålen er mør, ca 10 minutter.
  • Rør inn brødbitene, og la suppen putre til de er myke og nesten går i oppløsning. Hell eventuelt i mer vann eller kraft om suppen blir for tykk.
  • Smak til med salt og pepper, og server med revet parmesan.