Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Tandoori-marinade

ingredient

-
+

Tandoori-marinade

  • 5stknellikspikre
  • 1tskorianderfrø
  • 1tsspisskummenfrø
  • 5sskardemomme (5 hele frøkapsler hvis du får tak i hel kardemomme)
  • 1stkrødløk
  • 4stkhvitløksfedd
  • 1stor bit fersk ingefær
  • 2sschilipulver
  • 1tspaprikapulver
  • 2tskvernet pepper
  • 1.50ssgurkemeie
  • 3.50dlyoghurt naturell
  • 0.50dlsitronsaft
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Denne passer veldig godt til kylling

Slik gjør du

Rist krydderne i en stekepanne (uten olje) til de begynner å lukte godt. Avkjøl før du knuser dem i en morter. Har man ikke en morter så kan man bruke en kjøkkenmaskin eller food-processor. Eller så kan man legge krydderne i et håndkle og slå med en hammer, en kjevle eller en gryte. Meningen er at krydderne skal bli most til pulver så man slipper å tygge dem hele.

Kjør krydder, hvitløk, ingefær, rødløk til en jevn masse i en blender. Tilsett sitron og yoghurt og bland sammen.