Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Aloo chat

Les artikkelen: – Kyllingvinger blir aldri feil
Aloo chat.

Oppskrift på aloo chat

ingredient

-
+

Kirkertpuré

  • 1stkboks hermetisk kikerter
  • 50gsmør
  • 1sschilipulver
  • 1tssalt
  • 1tssitron

Potetbiter

  • 250gpoteter
  • 6ssmaisenna
  • 1.50sschaat masala-krydderblanding (kan byttes ut med en blanding av like deler salt, ingefærpulver og chilipulver)
  • sitronsaft
  • salt

Kikerter

  • 1stkboks hermetiske kikerter
  • 1sssalt
  • 1tsbakepulver

Søt yoghurt

  • 500gyoghurt
  • 150gsukker

Til servering

  • 1stkrødløk (finhakket)
  • En drøy neve sev/tørkede nudler (ferdig fra asiatisk butikk eller en knust pose tørkede nudler)
  • koriander etter smak
  • reddik eller andre sprø grønnsaker
  • Tamarind-chutney eller vanlig mangochutney blandet med et par spiseskjeer sitronsaft
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nok til to til tre personer

Kirkertpuré

  • Skyll kikertene og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre.
  • Sil av og kjør i en blender med resten av ingrediensene til en jevn masse.
  • Juster med vann hvis det blir for tørt.

Potetbiter

  • Skjær potetene i mellomstore biter og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre. Sil, avkjøl og knus lett. Bland sammen maisenna og chaat masala (ev. den andre krydderblandingen).
  • Vend potet bitene godt i maisennablandingen. Friter til potetbitene er gylne og sprø. Avslutt med ett lite dryss maldon-salt og litt sitronsaft.

Kikerter

  • Skyll kikertene og kok de i lettsaltet vann med bakepulver (først og fremst for å få vekk smaken av laken de ligger i). Sil av.
  • Stek kikertene lett i litt salt for å bli kvitt all væske. Avkjøl.

Søt yoghurt

  • Sukker og yoghurt vispes lett sammen til sukkeret er oppløst.
  • Når den søte yoghurten er klar kan du ha den i en sprøytepose. (Kan også danderes med skje.)

Til servering

  • Opprinnelig serveres dette med en tamarind-chutney, men siden dette kan være vrient å få tak i, kan man blande inn et par spiseskjeer sitronjuice i en mangochutney, slik at det blir et mer syrlig og friskt tilbehør. Vi serverer med tynne skiver reddik, men andre sprø grønnsaker funker også bra.
  • Ta kikertpure nederst i en skål. Legg rødløk, potet og kikerter oppå. Avslutt med tamarind eller chutney-blanding, søt yoghurt, hakket koriander, sev (eller knuste nudler) og reddik (eller andre løvtynne sprø grønnsaker).