Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Aloo chat

– Kyllingvinger blir aldri feil
Oppskrift på aloo chat

Oppskrift på aloo chat

-
+

Kirkertpuré

  • 1.00 stk boks hermetisk kikerter
  • 50.00 g smør
  • 1.00 ss chilipulver
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts sitron

Potetbiter

  • 250.00 g poteter
  • 6.00 ss maisenna
  • 1.50 ss chaat masala-krydderblanding (kan byttes ut med en blanding av like deler salt, ingefærpulver og chilipulver)
  • sitronsaft
  • salt

Kikerter

  • 1.00 stk boks hermetiske kikerter
  • 1.00 ss salt
  • 1.00 ts bakepulver

Søt yoghurt

  • 500.00 g yoghurt
  • 150.00 g sukker

Til servering

  • 1.00 stk rødløk (finhakket)
  • En drøy neve sev/tørkede nudler (ferdig fra asiatisk butikk eller en knust pose tørkede nudler)
  • koriander etter smak
  • reddik eller andre sprø grønnsaker
  • Tamarind-chutney eller vanlig mangochutney blandet med et par spiseskjeer sitronsaft

Nok til to til tre personer

Kirkertpuré

  • Skyll kikertene og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre.
  • Sil av og kjør i en blender med resten av ingrediensene til en jevn masse.
  • Juster med vann hvis det blir for tørt.

Potetbiter

  • Skjær potetene i mellomstore biter og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre. Sil, avkjøl og knus lett. Bland sammen maisenna og chaat masala (ev. den andre krydderblandingen).
  • Vend potet bitene godt i maisennablandingen. Friter til potetbitene er gylne og sprø. Avslutt med ett lite dryss maldon-salt og litt sitronsaft.

Kikerter

  • Skyll kikertene og kok de i lettsaltet vann med bakepulver (først og fremst for å få vekk smaken av laken de ligger i). Sil av.
  • Stek kikertene lett i litt salt for å bli kvitt all væske. Avkjøl.

Søt yoghurt

  • Sukker og yoghurt vispes lett sammen til sukkeret er oppløst.
  • Når den søte yoghurten er klar kan du ha den i en sprøytepose. (Kan også danderes med skje.)

Til servering

  • Opprinnelig serveres dette med en tamarind-chutney, men siden dette kan være vrient å få tak i, kan man blande inn et par spiseskjeer sitronjuice i en mangochutney, slik at det blir et mer syrlig og friskt tilbehør. Vi serverer med tynne skiver reddik, men andre sprø grønnsaker funker også bra.
  • Ta kikertpure nederst i en skål. Legg rødløk, potet og kikerter oppå. Avslutt med tamarind eller chutney-blanding, søt yoghurt, hakket koriander, sev (eller knuste nudler) og reddik (eller andre løvtynne sprø grønnsaker).