Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Lammecarré

– Du kan godt bare steke kebaben i panne
Oppskrift på Lammecarré

Oppskrift på Lammecarré

-
+

Marinade 1

  • 2.00 stk rødløk
  • 4.00 ss hakket ingefær
  • 6.00 ss sennepsolje (eller nøytral olje tilsatt 1 ts. dijonsennep)
  • 2.00 ts hvitløkpaste (eller svært finhakket hvitløk)
  • 2.00 ts ingefærpaste (eller svært finhakket ingefær)
  • 6.00 ss sitronsaft
  • 2.00 ss garam masala
  • 4.00 ss salt
  • 5.00 ts chilipulver
  • 1.00 ts lønnesirup (etter smak)

Marinade 2

  • 2.00 ss ingefærpaste (eller svært finhakket ingefær)
  • 2.00 ss hvitløkpaste (eller svært finhakket hvitløk)
  • 300.00 g naturell yoghurt
  • 8.00 ss sitronsaft
  • salt etter smak
  • 1.00 ts revet muskatnøtt
  • 1.00 ts kardemomme
  • 4.00 ss sennepsolje (eller nøytral olje tilsatt 1 ts. dijonsennep)
  • 2.00 ss garam masala

Flytt kjøttet over på et stekebrett og stek i ovn på 200 grader til kjernetemperaturen når 48 grader. Bruk steketermometer. Ta ut og la kjøttet hvile på det varme stekebrettet i fem minutter før servering. Da vil temperaturen stige enda noen grader, og stykket blir perfekt rosa med en kjernetemperatur på rundt 53 grader.