Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kanin

Cavatelli med lettsaltet kaninkjake, steinsopp og artisjokk

Oppskrift på pasta med kaninkjake, steinsopp og artisjokk

Oppskrift på pasta med kaninkjake, steinsopp og artisjokk

-
+

Kaninkjaker

  • 12.00 stk Kaninkjaker (evt. konfit av fire kaninboger eller to lår)
  • 0.50 dl Havsalt
  • 2.00 dl Andefett
  • 1.00 stk Rosmarinstilk
  • 2.00 stk Kløfter hvitløk
  • 1.00 stk Skallet av en sitron

Cavatelli

  • 700.00 g "Tipo 00" mel
  • 255.00 g Semolinamel
  • 680.00 g Ricotta
  • 1.00 ss Olivenolje
  • 3.00 stk Økologiske egg
  • Smør til steking

Tilbehør

  • 4.00 stk Steinsopp
  • 2.00 dl Buljong
  • 3.00 stk Store mandelpoteter
  • 2.00 stk Sjalottløk
  • 2.00 ss Smør
  • 2.00 stk Laurbærblader
  • 10.00 stk Knuste pepperkorn
  • 0.50 dl Tørr hvitvin
  • 2.00 dl Kremfløte
  • 100.00 g Usaltet smør
  • 4.00 stk Kokte, rensede artisjokkbunner
  • 1.00 stk Stilk estragon

Server kaninkjaker sammen med pasta

Slik gjør du:

  • Salt kjøttet i 24 timer, skyll i kaldt vann og kok i andefett ved 135 grader til det er mørt og la det kjøles i fettet.

Slik gjør du:

  • Bland egg, ricotta og olivenolje, spe med mel og kjør i mikser på lav fart i 6 minutter.
  • Avslutt med å elte inn semolinaen.
  • Kjevle ut lange, 1,5 cm tykke strimler og kutt dem i små biter, eller kjør i cavatellimaskin hvis du har.
  • Kok opp vann og kok pastaen i 4 minutter, sil av og stek i smør (eller frys for senere bruk)

Slik gjør du:

  • Sauter steinsopp og mandelpotet i terninger.
  • Hell på buljong og hvitvin og kok til poteten er mør.
  • Kjør i blender og sil.
  • Tilsett kremfløte til sausen, kok opp igjen og reduser væsken til det halve.
  • Rør inn smøret og miks med stavmikser igjen.
  • Legg cavatelliene i sausen og varm opp like før servering.
  • Skjær artisjokkbunnene i biter og server sammen med cavatelli, kaninkjaker og saus.