Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grill

Grillet kanin med søtpotetpuré og rå spinatsalat

Oppskrift på grillet kanin med søtpotet og spinat

Oppskrift på grillet kanin med søtpotet og spinat

-
+

Grillet kanin med søtpotet og spinat

  • 800.00 g Søtpotet
  • 1.00 dl Appelsinjuice
  • 200.00 g Meierismør
  • 1.00 stk Neve frisk salvie
  • 2.00 stk Sitroner, gjerne økologiske
  • 800.00 g Kanin (hel, eller bare lår)
  • 4.00 stk Never frisk spinat, gjerne babyspinat
  • 2.00 ss Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Legg søtpotetene på indirekte varme og bak til de er møre, cirka én time.
  • Del dem i to og mos innholdet med en stavmikser sammen med appelsinjuicen til jevn puré.
  •  Vend inn to spiseskjeer meieri-smør og smak til med salt og pepper.
  • Smelt resten av smøret i en kjele og tilsett finhakket salvie og sitronskall og -saft av én sitron.
  • Krydre kaninen med salt og pepper og grill på direkte varme til den er gylden. Flytt den over på indirekte varme og sett i steketermometer. Pensle kaninen med salviesmør hvert femte minutt. Kaninen er ferdig når kjernetemperaturen er 60 grader. La hvile i ti minutter før servering.
  • Vask og tørk spinaten godt. Like før servering vend inn saften fra én sitron og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  • Servering: Server kaninen med spinatsalaten og søtpotetpureen. Ha over litt av salviesmøret like før servering. Pynt gjerne med frisk salvie og litt revet sitronskall.