Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Nan (grunnoppskrift)

Nanbrød passer til alt – kanskje aller best til dessert
Oppskrift på nan (grunnoppskrift)

Oppskrift på nan (grunnoppskrift)

-
+

Nan (grunnoppskrift)

  • 150.00 ml melk
  • 2.00 ts sukker
  • 2.00 ts tørket gjær
  • 450.00 g hvetemel
  • 0.50 ts salt
  • 1.00 ts bakepulver
  • 2.00 ss olje
  • 150.00 ml yoghurt naturell
  • 1.00 stk egg

Slik gjør du

  • Ha gjæren og sukkeret i en bolle.
  • Varm opp melken til 37 grader og ha den over i bollen med sukkeret og gjæren.
  • Sett den til siden i 15–20 minutter, eller til gjæren har begynt å skumme.
  • Ha mel, salt, bakepulver i en stor bakebolle for seg selv.
  • Ha yoghurt, egg og olje for seg selv i en annen bolle.
  • Når det har kommet skum på gjærblandingen, blandes alle ingrediensene i eltebollen med melblandingen.
  • Elt deigen i ti minutter. Når den er ferdig eltet, la heve til dobbel størrelse. Elt den litt til, og la heve til dobbel størrelse én gang til.
  • Bak ut deigen. Del den opp til runde baller, cirka 120 gram hver.
  • Kjevle ut til emnene får en tykkelse på én centimeter. Stek dem raskt i en varm pannen til de får en gyllen farge.
  • Stek ferdig i stekeovn (250 grader), omtrent to–tre minutter.
  • Etter steking pensles de med litt smeltet smør, strø over en klype maldonsalt.

 

Prøv også: Nan med koriander og rødløk

  • Ha hakket koriander og hvitløk i deigemnene før steking.
  • Pensle med smør etter steking, og dryss over maldonsalt.