Slik gjør du
- Ha gjæren og sukkeret i en bolle.
- Varm opp melken til 37 grader og ha den over i bollen med sukkeret og gjæren.
- Sett den til siden i 15–20 minutter, eller til gjæren har begynt å skumme.
- Ha mel, salt, bakepulver i en stor bakebolle for seg selv.
- Ha yoghurt, egg og olje for seg selv i en annen bolle.
- Når det har kommet skum på gjærblandingen, blandes alle ingrediensene i eltebollen med melblandingen.
- Elt deigen i ti minutter. Når den er ferdig eltet, la heve til dobbel størrelse. Elt den litt til, og la heve til dobbel størrelse én gang til.
- Bak ut deigen. Del den opp til runde baller, cirka 120 gram hver.
- Kjevle ut til emnene får en tykkelse på én centimeter. Stek dem raskt i en varm pannen til de får en gyllen farge.
- Stek ferdig i stekeovn (250 grader), omtrent to–tre minutter.
- Etter steking pensles de med litt smeltet smør, strø over en klype maldonsalt.
Prøv også: Nan med koriander og rødløk
- Ha hakket koriander og hvitløk i deigemnene før steking.
- Pensle med smør etter steking, og dryss over maldonsalt.