Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

dessert

Lime- og bringebærkake

– Dette er virkelig veldig enkelt å få til
Oppskrift på lime- og bringebærkake

Oppskrift på lime- og bringebærkake

-
+

Mandelbunn

  • 80.00 g skåldede mandler
  • 120.00 g melis
  • 3.00 stk eggehviter (90 g)
  • 60.00 g hvetemel
  • 120.00 g usaltet smør
  • 1.00 kakeform eller kakering, 18 cm i diameter og minimum 2 cm høy

Ostekrem og pynt

  • 1.50 stk gelatinplate
  • 0.50 dl ferskpresset limejuice (cirka 3 stk. lime)
  • 125.00 g kremost naturell
  • 75.00 g sukker
  • frøene fra en vaniljestang
  • 1.50 dl kremfløte
  • bringebær

Mandelbunn

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Finhakk mandler med melis i en kjøkkenmaskin. Ha blandingen i en bolle og bland inn melet. Tilsett eggehviter og rør godt sammen med en slikkepott.
  • Brun smøret til det er nøttebrunt. La det bli lunkent før det røres inn i de andre ingrediensene.
  • Smør kakeformen og sett den på en stekeplate. Fyll røren i ringen. Stek bunnen midt i ovnen i cirka 20 minutter, til den er gyllen. Ta ut og sett til avkjøling på en rist.

Ostekrem og pynt

  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i fem minutter.
  • Kjør kremost, vaniljefrø, sukker og halvparten av juicen til en glatt masse i en kjøkkenmaskin.
  • Varm resten av juicen til kokepunktet og ta den av platen.
  • Kryst vannet ut av gelatinen og la den smelte i den varme juicen.
  • Ha den varme juicen i ostemassen og rør den godt inn. Dette kan gjøres i kjøkkenmaskinen.
  • Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
  • Sett kremen i kjøleskapet til den stivner. Ha kremen på den kalde bunnen. Legg på bringebær og gjerne noen syreblader.

Tips:

– Hvis du bruker en kakering uten bunn, sett ringen på et stykke aluminiumsfolie, brett folien opp langs kantene på yttersiden av kakeringen og klem den godt inntil ringen. Da unngår du at røren flyter ut under kanten.