Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Blings med spekeskinke, nykål og pepperrot

Michelin-kokkens sommermat på én, to, tre
Oppskrift på blings med spekeskinke, nykål og pepperrot

Oppskrift på blings med spekeskinke, nykål og pepperrot

-
+

Blings

  • 0.50 surdeigsbrød
  • 12.00 skiver god spekeskinke
  • 1.00 stk nykål
  • 1.00 pakke brønnkarse (eventuelt bladpersille)
  • 1.00 stk nepe
  • 1.00 liten bit pepperrot
  • sitron
  • rapsolje
  • smør
  • salt og pepper

Dressing

  • 2.00 dl yoghurt naturell
  • 1.00 ss tørkede og finkuttede enebær
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Kutt kålen i fire båter og stek den på høy varme i solsikkeolje i syv minutter.
  • Senk varmen og tilsett en stor klatt smør i kjelen i tre–fire minutter. 
  • Toast eller grill brødet i en stekepanne – eventuelt sleng det på grillen.
  • Skjær nepen med en ostehøvel eller på en mandolin i tynne skiver. 
  • Vask og kutt karsen, og bland den med nepe, litt sitronjuice, salt, pepper og rapsolje. 
  • Anrett blingsen med salat og avslutt med revet pepperrot. 

Dressing

  • Bland sammen og hell over salaten.
  • Smak til med salt og pepper.