Del vaniljestangen, skrap ut frøene og varm opp sammen med melk og fløte i en tykkbunnet gryte til 40 grader.
Hell eggeplommene oppi som er vispet sammen på forhånd (ikke lag eggedosis av plommene, men stopp på halvveien).
Bland godt i melkeblandingen før sukker, skummetmelkpulver og johannesbrødkjernemel røres inn.
Ismiksen varmes forsiktig opp til 79–80 grader under konstant omrøring. Når miksen begynner å tykne, ta gryten av varmen og avkjøl.
Sett miksen i kjøleskap i 24 timer, det vil gi den tid til å «modne».
Hvis du har iskremmaskin, følg instruksen. Hvis ikke: sett miksen i fryseren og rør i bollen hver time til ønsket konsistens.
Skummetmelkpulver og johannesbrødkjernemel er for bedre holdbarhet og for å unngå iskrystaller – en iskremmakers verste mareritt og som kan føre til søvnløse netter.
En justering med flere egg kan være en løsning, men husk at for mye egg kan gi vaniljeisen smaken av eggedosis.