Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drikke

Syrinsaft

Det er tid for å lage råsaft
Oppskrift på syrinsaft av Jon Fredrik Skauge, Fannremsgården i Orkdal

Oppskrift på syrinsaft av Jon Fredrik Skauge, Fannremsgården i Orkdal

-
+

Syrinsaft

  • 50.00 stk blomsterklaser
  • 2.00 stk sitroner
  • 1.50 kg sukker
  • 3.00 l vann
  • 45.00 g sitronsyre

Drink med syrin og gin

  • 2.00 cl gin
  • 1.00 dl tonic
  • 1.00 dl syrinsaft
  • Bland og server med is.

Nok til cirka 4 liter saft

Slik gjør du
 

  • Plukk syriner som står i full blomst. Klipp av stilk og blader.
  • Kok opp vann og ha i sitronsyren, rør til den er oppløst.
  • Sitronene skjæres i skiver og legges lagvis med de rensede blomstene i en bolle. Det kokende vannet slås over blomstene.
  • Sett blandingen på et kjølig sted i 2–5 døgn. Sil av saften i en kjele og tilsett sukker. Smak til for ønsket sukkermengde. Hell på rene, tørre flasker. Saften holder seg i 1–2 uker i kjøleskap, så det anbefales å fryse den. Du kan også gi saften et oppkok for lengre holdbarhet.
  • Drikkes som tørstedrikk blandet med vann, eller i drinker.
  • Sukkermengden kan variere litt med syrintypen. Dess mørkere syrinen er, dess mer bitterhet er det i blomstersaften.
  • Passer perfekt som tilsetning til gin tonic.