Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Alt i én gryte

Linseragu med posjert laks

Oppskrift på linseragu med posjert laks

Oppskrift på linseragu med posjert laks

-
+

Linseragout med laks (2 personer)

  • 2.00 ss Olje
  • 0.50 stk Middels løk, hakket
  • 1.00 stk Fedd hvitløk, hakket
  • 100.00 g Bacon i terninger
  • 2.00 stk Gulrøtter skåret i terninger på ca. 1 cm
  • 0.50 dl Hakket fersk persille, pluss mer til servering
  • 200.00 g Puy-linser (eller vanlige grønne linser)
  • 20.00 g Tørket steinsopp, smuldret opp
  • 0.50 dl Hvitvin
  • 500.00 ml Kyllingkraft eller -buljong
  • 2.00 stk Laksefileter à 125g
  • Salt og pepper

Varm oljen på middels varme i en gryte.

Ha i løk, hvitløk, bacon, gulrøtter og persille og stek i ca. 7 minutter. Rør jevnlig så ingenting svir seg.

Skyll linsene godt og legg dem i gryten sammen med steinsoppen.

Hell kraften i gryten og kok opp.

Legg på lokk, skru varmen ned og la alt småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre.

Smak til med salt og pepper. Ha også salt og pepper på laksefiletene.

Ta av lokket og legg laksefiletene forsiktig på toppen av linsegryten.

Legg på lokket igjen og la laksen trekke i 3-5 minutter, avhengig av hvor gjennomkokt du ønsker den.

Dryss hakket persille over gryten og servér.