Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Appelsinmarmelade

Sir Marmelade
Oppskrift på appelsinmarmelade

Oppskrift på appelsinmarmelade

-
+

Appelsinmarmelade

  • 1.00 kg appelsiner
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 3.00 dl appelsinsaft
  • 3.00 dl vann
  • 1.00 stk sitron
  • 5.00 dl sukker eller mindre

Slik gjør du

Ta av skallet på halvparten av appelsinene, del det i tynne strimler og kok det i vann i noen minutter. Hell av vannet og skyll skallet i kaldt vann. Kok så opp på nytt 2-3 ganger, avhengig av hvor bitter du ønsker marmeladen. Personlig liker jeg det bedre om det er litt bittert, og kanskje litt mindre sukker enn det står i oppskriften.

Skrell så resten av appelsinene, men her trenger du ikke ta vare på skallet. Skjær så alle appelsinene i tynne skiver. Prøv å skille ut steinene, og kast disse. Skulle noe følge med, så blir bare marmeladen litt bitrere.

Legg så alle appelsinskivene i en kjele og hell på vann, saften fra en sitron og appelsinsaften.  Del en vaniljestang på midten og legg innimellom appelsinskivene. Kok så opp og la det småkoke opp mot en time. Rør inn skallet og sukkeret, og kok videre på svak varme i ytterligere en snau time. Husk å skumme av underveis. Ta en test på en kald tallerken for å se den endelige konsistensen. Er den litt for tyntflytende, koker du litt til. Er den for tykk, kan du helle på litt ekstra appelsinsaft.

Hell appelsinmarmeladen over på helt rene glass, og oppbevar dem kaldt.

Sir Marmelade