Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Arktisk sommermat

Grillet sjøkreps

Vilt, vakkert og godt: – Vi er midt i matfatet

-
+

Grillet sjøkreps

  • 4 stk rå, levende eller fryste sjøkreps
  • 100 g smør
  • 4 stk sitronbåter

Slik gjør du

  • Ta en liten kniv og avliv krepsen med knivspissen oppe på hodet og før kniven igjennom hodet.
  • Knekk hodet av sjøkrepsen, her skal bare halen brukes. Behold klør til salat eller lignende, hodet er fint til kraftkoking, og kan godt fryses til senere.
  • Del halen i to på langs, uten å kutte helt igjennom skallet på undersiden. Knekk opp skallet så den brettes ut, ta ut tarmen forsiktig.
  • Legg sjøkrepsen på grillen med skallet ned. Lukk lokket. Når det begynner å boble i kantene på sjøkrepsen, er de klare. Det tar ett til to minutter, litt avhengig av størrelse.
  • Smelt smøret på middels varme til det blir brunt og dufter nøttaktig.
  • Server krepsen med det brunede smøret, hakket gressløk og noen dråper sitronsaft.