Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Barbacoa – Langstekt lam eller kje

Oppskrift på langstekt lam eller kje av Henrik J. Henriksen fra Taco República

Oppskrift på langstekt lam eller kje av Henrik J. Henriksen fra Taco República

-
+

Barbacoa

  • 8.00 ancho-chili 
  • 4.00 guajillo-chili
  • 0.50 dl eddik
  • vann
  • 2.00 ss olje
  • 2.00 ss sesamfrø
  • 2.00 ts kanel
  • 2.00 hvitløkskløfter
  • 1.00 løk i skiver
  • salt
  • 2.00 små lammeboger (eller kje hvis du får tak i det)
  • 1.00 gulrot grovhakket 
  • 1.00 stilk selleri, grovhakket
  • 1.00 løk, grovhakket

Slik gjør du

Chiliblandingen kan lages opptil en uke i forveien:

Fjern frø og stilker av chilien, og legg dem i en kjele med eddiken og nok vann til å dekke dem.

Rist sesamfrø sammen med kanel i en kjele og tilsett olje, løk og hvitløk. La det bli lett karamellisert. Bland chilien med væske med det øvrige og småkok en times tid. Kjør blandingen med stavmikser eller blender til den er en glatt puré og smak til med salt. Oppbevar på tett glass i kjøleskap.

Sett ovnen på 110 grader. Smør bogene inn med tykke lag av chiliblandingen og legg dem i langpanne med gulrot, selleri og løk. Dekk helt tett med aluminiumsfolie og sett pannen inn i den varme ovnen.

La kjøttet stå i minst seks–syv timer før du sjekker. Kjøttet skal løsne fra benet.

Sil av kraften og ta vare på den. Riv kjøttet i strimler med to gafler og tilsett litt av kraften om nødvendig.

Server kjøttet med tortillas, løk, koriander og salsa. Kraften kan serveres varm i en liten kopp ved siden av.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner