Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Bjørn Svenssons mat på 20 minutter

Capresesalat med varme blåskjell

Oppskrift på capresesalat med bjåskjell

Oppskrift på capresesalat med bjåskjell

-
+

Capresesalat med varme blåskjell

  • 250.00 g cherrytomater eller andre små tomater
  • 2.00 stk mozzarellaer
  • 1.00 stk nett med ferske blåskjell
  • 2.00 stk skiver sprøstekt rugbrød
  • finhakket persille

Capresesalat med varme blåskjell

Slik gjør du:

Skjær tomatene i to halver, del opp mozzarellaen og dander på fire tallerkener med litt god olivenolje og havsalt over.

Damp blåskjellene til de åpner seg. Ta dem ut av skallet og svisj dem i en kaserolle eller panne i smør, tilsett 1–2 fedd hvitløk.

Avslutt med finhakket persille og litt sitronsaft. Smak til med salt.

Legg de varme blåskjellene på toppen av salaten, sammen med bladpersille og knuste brødskiver.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner