Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bjørn Svenssons mat på 20 minutter

Capresesalat med varme blåskjell

Oppskrift på capresesalat med bjåskjell

Oppskrift på capresesalat med bjåskjell

-
+

Capresesalat med varme blåskjell

  • 250.00 g cherrytomater eller andre små tomater
  • 2.00 stk mozzarellaer
  • 1.00 stk nett med ferske blåskjell
  • 2.00 stk skiver sprøstekt rugbrød
  • finhakket persille

Capresesalat med varme blåskjell

Slik gjør du:

Skjær tomatene i to halver, del opp mozzarellaen og dander på fire tallerkener med litt god olivenolje og havsalt over.

Damp blåskjellene til de åpner seg. Ta dem ut av skallet og svisj dem i en kaserolle eller panne i smør, tilsett 1–2 fedd hvitløk.

Avslutt med finhakket persille og litt sitronsaft. Smak til med salt.

Legg de varme blåskjellene på toppen av salaten, sammen med bladpersille og knuste brødskiver.