Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bjørn Svenssons mat på 20 minutter

Makrellbaguette

Bjørn Svenssons oppskrift på makrell i baguette

Bjørn Svenssons oppskrift på makrell i baguette

-
+

Makrell-baguette

  • 2.00 stk Filet av mellomstor makrell
  • 1.00 stk Fin baguette
  • 0.25 stk Kålhode
  • 1.00 stk Gul løk
  • Dill
  • Saft av sitron
  • Nøytral olje
  • 1.00 dl Crème fraîche
  • 50.00 g Grønn oliven

Makrell-baguette

Varm baguetten i ovn til den blir skikkelig sprø. Ha salt og pepper på fisken og grill makrellen med skinnsiden ned, eller stek i panne med nøytral olje. Lag en kålsalat av finsnittet kål og løk (løken skal være snittet tynnere enn kålen) smak til salaten med sintronsaft, nøytral olje, godt med fersk dill, salt og pepper. Lag en dressing av finhakket oliven som du blander med crème fraîche. Del den varme baguetten i to. Lag et kutt på langs og fyll med salaten, så fisk og avslutt med dressingen, og noen kvaster frs dill.