Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Björn Svenssons mat på 20 minutter

Rask og mettende høstsalat

Salat med rotfrukter og skinke

Salat med rotfrukter og skinke

-
+

Rask og mettende høstsalat

  • 4.00 stk gulrøtter
  • 4.00 stk persillerøtter
  • 8.00 stk småløk
  • 8.00 stk kålblader
  • 12.00 stk skiver spekeskinke
  • 1.00 dl crème fraîche
  • 1.00 stk hvitløksfedd, finhakket
  • salt og pepper
  • sitron
  • 1.00 stk romanosalat

Salat med høstgrønnsaker og spekeskinke

Del rotgrønnsakene på langs, ha på litt olje og salt. Bak det i ovn på 200 grader i 10–15 minutter.

Bland sammen en dressing av crème fraîche, finhakket hvitløk, litt sitronsaft, salt og pepper.

Grill kålblader og løk raskt i grillpanne.

Ta ut grønnsakene og legg over på tallerkener sammen med salatblader vendt i litt av dressingen, skinke og grillede kålblader og løk. Fordel resten av dressingen over salaten.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner