Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Björn Svenssons mat på 20 minutter

Vegetarisk høstgryte

Oppskrift på grønnsaksgryte

Oppskrift på grønnsaksgryte

-
+

Vegetarisk høstgryte

  • 4.00 stk gulrøtter
  • 6.00 stk persillerøtter
  • 4.00 stk mellomstore poteter
  • 4.00 mellomstore blader av grønnkål
  • 4.00 stk bløtkokte egg
  • pepperrotolje eller fersk pepperrot
  • salt og pepper
  • smør
  • 3.00 ss hvitvin
  • fløte

Sesongens rotfrukter i gryte

Kok grønnsakene med noen kvaster timian og pepperkorn til de er møre. Kokevannet skal akkurat dekke grønnsakene.

Sil av kokevannet og reduser til 1/3. Kjør dette vannet i blender med to av persillerøttene, tre spiseskjeer hvitvin, en klatt smør og en skvett kremfløte, til du får en sausaktig konsistens. Smak til med salt og pepper. Stek grønnkål i nøytral olje i en stekepanne.

Ha varme grønnsaker over i dype skåler, hell over sausen. Legg over stekt grønnkål og bløtkokt egg. Ha over litt pepperrotolje (lages ved å legge pepperrot i nøytral oje) – eller revet, fersk pepperrot. Smak til med salt og pepper etter behov.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner