Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Blomstermat

Syrin og vodka

Oppskrift på syrin og vodka av Mikael Svensson

Oppskrift på syrin og vodka av Mikael Svensson

-
+

Syrinsaft

  • 20.00 stk lys lilla syrinblomsterklaser
  • 300.00 g sukker
  • 300.00 g vann
  • 0.50 sitron, skiver

Drinken

  • 8.00 cl syrinsaft
  • 4.00 cl god vodka
  • 1.00 bit skall av sitron
  • isbiter
  • tonic

SLIK GJØR DU

Vask blomstene og plukk dem rene fra stilkene. Legg dem i en boks/bolle med skiver av sitronen. Kok opp vann og sukker og hell det over, la stå kaldt i to dager. Sil gjennom et fint nett. Tørk blomstene i en tørkemaskin eller i en ovn over natten på svak varme. Knus dem deretter til et fint pulver.

DRINKEN

Gni innsiden av et whiskyglass med sitronskallet, gni kanten med en sitronbåt og dypp deretter kanten i den tørkede og knuste syrinen. Fyll opp glasset med isbiter. Hell i vodka, rør om, tilsett syrinsaft, rør igjen og topp til slutt med tonic.