Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Blomstermat

Iste

Oppskrift på iste av Mikael Svensson

-
+

Ingredienser

  • 7.50 dl vann
  • 30.00 g brunt økologisk sukker
  • 4.50 g tørkede blomster
  • 2.40 g xantana
  • bærblomster

SLIK GJØR DU

Tørk blomstene i en tørk, på 35 grader, eller i ovn på så lav varme som mulig, med åpen ovnsdør.

Kok opp vann og sukker, hell over de tørkede blomstene og la trekke i cirka fem minutter. Sil av blandingen og kjøl den ned.

For en litt mer avansert variant, lag en såkalt suspension jelly. Miks isteen og Xantana i ett minutt, vakuumer i pose for å få ut luften. Rør rundt slik at det ser ut som om blomstene «svever» i glasset.

Server kald med is og masse bærblomster.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk