Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Blomstermat

Hylleblomstceviche

Oppskrift på hylleblomstceviche med laks og makrell av Mikael Svensson

Oppskrift på hylleblomstceviche med laks og makrell av Mikael Svensson

-
+

Hylleblomsteddik

  • 0.50 l epleeddik, lagret 3%
  • 2.00 dl vann
  • 2.00 dl brunt økologisk sukker
  • 10.00 stk blomsterklaser av hylleblomst
  • 2.00 stk økologisk sitron, skiver

Hylleblomstmarinade

  • 6.00 ss hylleblomsteddik
  • 1.00 ss tabasco, gjerne hjemmelaget
  • 1.00 ss kaldpresset rapsolje

Ceviche

  • 160.00 g laksefilet
  • 3.00 stk makrellfileter, uten skinn og ben
  • 0.50 agurk
  • 2.00 stk reddiker
  • 2.00 stk små neper

Slik gjør du

Kok opp eddik, sukker og vann, slå det over blomstene og skivet sitron. La trekke på kjøl i to dager. Sil væsken gjennom fint nett. Spar de peneste blomstene til pynt.

HYLLEBLOMSTMARINADE

Pisk sammen, smak til så det passer deg med mer eller mindre tabasco.

CEVICHE

Høvle reddik og nepe tynt på mandolin, legg i isvann i fem minutter. Slyng grønnsakene i en salatslynge for å få bort vannet. Skjær agurken i jevne kuber uten kjernen i midten. Skjær makrellen i cirka én centimeter lange biter. Skjær laksen i cirka en halv centimeter tykke skiver. Mariner fisken i marinaden i fem minutter. Sil av juicen. Legg opp på tallerken med agurk, reddik og nepe. Salt litt forsiktig med flaksalt. Pynt med friske og syltede hylleblomster. Bruke en skje til å helle over litt av marinaden.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen