Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Bonden og kokken

Ville vårvekster

Vilt godt
Oppskrift på ville vårvekster

Oppskrift på ville vårvekster

-
+

Ville vårvekster

  • 4.00 stk rødbeter
  • 50.00 g sild pr. pers. (god jomfrusild)
  • assorterte ville vekster (for eksempel vassarve, blomkarse, pepperrotblader, skogsyre)
  • god økologisk rømme

Slik gjør du

  • Vask betene godt. Grill så betene i en times tid på relativt lav varme, cirka 200 grader. Bak så videre på 140 grader i ovn i 6–8 timer. Skrell og server.
  • Skjær silden i passende terninger, cirka 1 x 1 cm. Garner beten fint med silden.
  • Plukk og rens vekstene fri for stygge blader og stilker. Legg dem i godt med vann og vask dem fri for jord og andre urenheter. Legg forsiktig på bakepapir og la vannet renne godt av.
  • Heng rømmen i et klede over natten for å få ut væsken. Server retten med en klatt. 

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner