Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Nepesuppe med andelever

– Jeg setter dem på menyen fra i morgen
Sven Erik Renaas oppskrift på nepesuppe med andelever

Sven Erik Renaas oppskrift på nepesuppe med andelever

-
+

Nepesuppe med andelever

  • 2.00 stk neper (skrellet og delt i fire)
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 5.00 dl melk
  • 2.50 dl vann
  • 125.00 g parmesan
  • salt

Andelever

  • 200.00 g ande- eller kyllinglever
  • 2.00 ss smør
  • 2.00 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper

Til servering

  • parmesanskiver
  • 4.00 stk sukkerertblomster
  • 8.00 stk geitrams
  • 0.50 dl ramsløkolje
  • 2.00 ss unge erter (plukket fra belgen)

Slik gjør du

  • Sautér løk og neper i smør uten at de tar farge. Tilsett vann og melk og kok til de er møre, cirka 20 minutter. Ikke kok nepene for lenge.
  • Blend suppen sammen med parmesan og smak til med salt.

Andelever

  • Rens leveren og stek raskt på begge sider i godt smør med to fedd hvitløk. Fjern hvitløken og server leveren i suppen.

Til servering

  • Anrett suppen i skåler og topp med parmesan, blomster, olje og erter.