Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Sommerkål-quesadilla med østers, mozzarella og Nýr

– Jeg setter dem på menyen fra i morgen
Sven Erik Renaas oppskrift på sommerkål-quesadilla med østers, mozzarella og Nýr

Sven Erik Renaas oppskrift på sommerkål-quesadilla med østers, mozzarella og Nýr

-
+

Quesadilla

  • 8.00 blader sommer- eller spisskål (forvellet og kjevlet mellom to lag plastfilm)
  • 8.00 stk store norske flatøsters
  • 2.00 ss majones
  • 1.00 ss kruspersille (finhakket)
  • 1.00 ss gressløk
  • 1.00 ss Nýr
  • 1.00 dl sommerkål (finstrimlet, forvellet og tørket før bruk)
  • 2.00 ss sjalottløk (finhakket)
  • 1.00 dl mozzarella (ternet)
  • 1.00 dl sprøstekt kål (knust og stekt i ovn til den er karamellisert og tørr)
  • salt
  • smør

Slik gjør du

  • Rens og kutt østersene i biter. Vend dem inn i majones, Nýr, persille, gressløk, mozzarella, kål og sjalottløk.
  • Smak til med litt salt og spre utover to blader sommerkål.
  • Legg over på en bakeplate og pensle med smør. Bak forsiktig til quesadillaene er lune.
  • Server med sprøstekt kål og litt klarnet smør.