Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Krabbe med salater fra hav og strand

– Dette er en ny type salat som de store produsentene ikke har begynt med ennå
Sven Erik Renaas oppskrift på krabbe med salater fra hav og strand

Sven Erik Renaas oppskrift på krabbe med salater fra hav og strand

-
+

Krabbe med salater fra hav og strand

  • 200.00 g renset kjøtt av nykokte krabbeklør

Krabbeemulsjon

  • 2.00 dl hodekjøtt av krabbe med rogn
  • 2.00 dl krabbeolje
  • 2.00 ss redusert krabbekraft
  • 2.00 ss epleeddik
  • salt
  • piment d'Espelette

Grønne vekster

  • 2.00 dl pollpryd
  • 2.00 dl salturt
  • 2.00 dl fersk søl
  • 2.00 dl havsalat

Slik gjør du

  • Kok helst klørne selv, slik at de ikke bli overkokt. Pass på å rense klørne nøye. Vi gjør dette tre ganger for å være sikker på at alle skallrester er helt borte. Oppbevar kjølig frem til servering.

Krabbeemulsjon

  • Ha hodekjøtt og krabbekraft i blender og spe med oljen. Smak til med eddik, salt og piment d'Espelette.

Grønne vekster

  • Alle salatene vaskes og renses godt, tørkes og sprayes lett med en frisk eddiklake før servering.