Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Squashblomst med sjøkreps og løyromkrem

– Jeg setter dem på menyen fra i morgen
Sven Erik Renaas oppskrift på squashblomst med sjøkreps og løyromkrem

Sven Erik Renaas oppskrift på squashblomst med sjøkreps og løyromkrem

-
+

Squashblomster og kreps

  • 4.00 stk squashblomster (renset og åpnet)
  • 4.00 stk sjøkreps (renset og ternet)
  • 1.00 ss sjalottløk (finhakket)
  • 1.00 ss gressløk (finhakket)
  • skallet av ½ økologisk sitron (revet)
  • piment d'Espelette

Løyromkrem

  • 2.00 ss pisket rømme
  • 1.00 dl løyrom (hengt i klede over natten)
  • 1.00 stk sitron

Slik gjør du

  • Bland sjøkreps og løk, smak til med salt, piment d'Espelette og sitronskall. 
  • Fyll squashblomstene med blandingen og vri endene sammen slik at fyllet holdes på plass.
  • Stek eller grill blomstene på en side til de får farge, men fremdeles er rå i kjernen. Skvis litt sitron over ved servering.

Løyromkrem

  • Bland sammen og smak til med litt salt og sitronsaft.