Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brent purre med purrehollandaise

Purre er en av kjøkkensjef Jimmy Øiens favorittingredienser
Slik lager du brent purre med purrehollandaise

Slik lager du brent purre med purrehollandaise

-
+

Brent purreløk

  • 4 stk purreløk (ikke den grønne biten)
  • solsikkeolje
  • 1 dl ristede hasselnøtter
  • salt og pepper
  • sitron

Purrehollandaise

  • 50 g purreolje
  • 100 g meierismør
  • 90 g eggeplommer
  • 60 g vann
  • 20 g sitron
  • 20 g redusert hvitvin (hvitvin som reduseres til det er 30 prosent igjen)
  • salt
  • sitron

Slik gjør du:

  • Brenn purreløken på 210 grader i ovnen til den er myk. Dette tar cirka 30 minutter.
  • La purren avkjøle seg. Del purren på langs. Ta ut kjernen, finhakk den og smak til med sitron og salt.
  • Før servering legger du purrekjernen tilbake i purren og dekker den med hollandaise og grovkuttet hasselnøtt.

Purrehollandaise:

  • Ha alle ingrediensene i en kjele. Varm opp på svak varme under konstant omrøring til den tykner. Smak til med salt og sitron