Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød og bakst

Syltetøykake

Småkakene inntar finbakeriene – slik lager du dem selv

-
+

Syltetøykake

  • 200 g smør
  • 105 g rørsukker
  • 135 g siktet landhvete
  • 135 g siktet spelt

Bringebærsyltetøy

  • 500 g bringebær (ferske eller fryste, gjerne økologiske)
  • 320 g rørsukker
  • 1 stk sitron (saft og zest)

Også kalt hallongrotta eller syltkaka på svensk. En klassiker i ordets rette forstand, en yndig mørdeigskake med et øye av bringebærsyltetøy, oppfunnet på 60-tallet. Ved å bytte ut det tradisjonelle hvetemelet med en blanding av landhvete og spelt blir smaksopplevelsen heftigere. Bringebærsyltetøyets kvalitet har stor betydning for om kakene blir gode eller himmelske.

Slik gjør du

  • Bland ingrediensene så de så vidt danner en sammenhengende deig. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Ta ut av kjøleskapet og rull til pølser med 3–4 cm i diameter. Skjær i 1–1,5 cm tykke kaker og bruk tommelen til å trykke en grop i midten av kakene. Legg på en bakeplate kledd med bakepapir. Fyll med bringebærsyltetøy.
  • Forvarm ovnen til 190 grader. Bak i 8–10 minutter til kakene er lett gylne.

Bringebærsyltetøy

  • Kok alle ingrediensene i syltetøyet til det måler 106 grader på et koketermometer.
  • Avkjøl.