Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød og sirkus

Brødpudding med whiskysaus

Fra avfall til luksusdessert
Oppskrift på brødpudding med whiskysaus

Oppskrift på brødpudding med whiskysaus

-
+

Brødpudding

  • 1.00 l Tørt, fint brød i terninger, gjerne pølsebrød
  • 5.00 dl Melk
  • 180.00 g Sukker
  • 2.00 stk Egg
  • 1.00 ss Vaniljeekstrakt
  • 1.00 dl Rosiner

Whiskysaus

  • 75.00 g Smør
  • 1.50 dl Melis
  • 1.00 stk Egg
  • 2.00 ss Whisky (eller rom)

Med en boblende whiskysaus blir brødpuddingen verdig et middagsselskap

Brødpudding

  • Skjær brødet i terninger og bløtlegg det i melken i minst en time.
  • Pisk egg, sukker og vaniljeekstrakt lett sammen.
  • Bland brødet sammen med rosiner og eggeblandingen i en smurt, ildfast liten form.
  • Stek på 160 grader i 1 time.
  • Ta brødpuddingen ut av ovnen og la den eventuelt avkjøle seg inntil like før servering.

Whiskysaus

  • Pisk smør og melis godt sammen i en gryte på middels varme til smøret er smeltet og konsistensen er jevn.
  • Ta gryten av varmen, pisk sammen egget og rør det inn i smørblandingen.
  • Rør whisky eller rom inn i sausen og hell den over puddingen.
  • Sett puddingen inn i ovnen på grillfunksjon og stek til sausen bobler, ca. 5 minutter.