Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød

Eple og tyttebærbrød

FROKOSTSERIE: Vårt daglige brød
Oppskrift på brød med eple og tyttebær

Oppskrift på brød med eple og tyttebær

-
+

Dag 1

  • 260.00 g knust rug
  • 40.00 g solsikkefrø
  • 400.00 g vann

Dag 2

  • 150.00 g lunket vann (maks 35 grader)
  • 30.00 g fersk gjær
  • 130.00 g søte modne epler
  • 650.00 g hvetemel
  • 25.00 g salt
  • 75.00 g mørk sirup
  • 50.00 g tyttebær, romtemperert

Oppskriften gir to brød i form på 750 gram og fire rundstykker à 80 g

 

Slik gjør du

Dag 1

Bløtlegg alt, og sett tildekket på benken over natten.

 

Dag 2

Ta frem bløtleggingen, løs opp gjær i lunkent vann og ha det i. Tilsett hvetemel, salt, mørk sirup og epler i grove biter. Eltes på middels hastighet til glatt konsistens, til deigen fester seg rundt kroken. Dette tar ca. 10 minutter.

Bland til slutt inn tyttebær for hånd. Bærene må være romtemperert og skal ikke knuses.

Dekk til deigen og sett lunt for heving i ca. 45 minutter.

Ha alt over på en benk som er fuktet med litt vann. Fukt fingrene i vann, og del opp deigen til to brød à 750 gram og fire deler à 80 gram til rundstykker. Fold de enkelte delene noen ganger over hverandre før du legger brødene i smurt form, og ha rundstykkeemnene i smurte muffinsformer. Strø så litt mel over, og sett til etterheving i 45 minutter.

Varm stekeovnen til 200 grader med en aluminiumsform/langpanne plassert i bunnen. Sett inn brød og rundstykker på midterste rille når ovnen er varm.

Kast inn ca. 2 dl vann i aluminiumsformen før du raskt lukker ovnsdøren. Vannet skaper damp under steking og gir fin fuktighet til brødene. La brødene steke i ca. 40 minutter (rundstykkene tas ut etter 25 minutter).

Ta brødene ut av formen og etterstek eventuelt fem minutter om de er litt understekte i bunnen.