Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød

Kristins rugbrød fra Island

Kristins kokabrød fra Island

Kristins kokabrød fra Island

-
+

Kristins Islandske rugbrød

  • 8.00 dl Fint rugmel
  • 4.00 dl Grovt rugmel
  • 8.00 dl Kulturmelk
  • 2.00 ts Salt
  • 1.00 stk Beger mørk sirup
  • 50.00 g Natron

Kristins Islandske rugbrød

Oppskriften er nok til fem brød.
Vask og tørk fem melkekartonger som man har klippet toppen av. Klipp så et stykke ned langs de fire hjørnene sånn at det blir fire klaffer som kan brettes over som et lokk.

Bland først kulturmelk og natron i en stor bolle, rør inn sirup, så det tørre.

Damp kokabrødet stående i en gryte. Foto: Sigurd Fandango

Damp kokabrødet stående i en gryte. Foto: Sigurd Fandango

 

Deigen fordeles likt i de fem melkekartongene. Lukk så toppene med binders og plasseri en gryte. Fyll på med vann til rett før melkekartongene begynner å flyte. Pass på at de står støtt og ikke kan velte. Varm opp vannet til rundt 80 grader og sett på et lokk. La de stå sånn i syv timer. Ta de ut av kartongene når de har fått avkjølt seg noe.