Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Brød

Mjølbrød/flatbrød

Slik lager du norsk «popkorn»

Flatbrød av Jon Fredrik Skauge

-
+

Mjølbrød/flatbrød uten potet

  • 1.50 kg sammalt hvete fin
  • 0.50 kg havremel
  • 1.00 kg sammalt rug fin
  • 200.00 g smeltet smør
  • 1.50 dl sukker
  • 2.00 ss salt
  • 2.25 l skummet melk (kan blandes med vann)

Nok til 20 leiver

  • Bland sammen de tørre ingrediensene, varm opp melk og smelt smøret og kna alt sammen til en deig. Lag til emner som runde boller og klem dem flate. 
  • Som utbakingsmel har det tradisjonelt vært brukt litt grovt byggmel. Det gjør at leiven går lett på bakeunderlaget. På Fannremsgården brukes en riflete kjevle til flatbrød, men en kan også bruke rutet. 
  • Mot slutten av kjevlingen blir det gjerne brukt en «brødrull»/trinse med et lite kjevle, som gjør det lettere å få ut kantene av leiven, slik at det blir tynt og fint over det hele. Flatbrødet stekes på middels varm takke, til det blir tørt og sprøtt.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner