Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Canneloni med spinat og ostefyll i tomatsaus

Ovnsbakt pasta med spinat, ost og tomat

Ovnsbakt pasta med spinat, ost og tomat

-
+

Tomatsaus

  • 2.00 ss olje
  • 2.00 stk små løk
  • 2.00 stk bokser hakkede tomater
  • 1.00 stk hvitløkskløft

Ost og spinatfyll

  • 500.00 g fersk spinat, vasket
  • 2.00 stk egg
  • 500.00 g ricotta
  • 50.00 g revet parmesan
  • 1.00 stk revet skall av en sitron
  • 1.00 krm revet muskatnøtt

Canneloni

  • 250.00 g tørkede canneloni
  • 250.00 g mozzarella

Dette er en klassisk italiensk rett som i en eller annen versjon kan finnes i kokebøker såvel som på pastabokser. Det er litt plundrete å fylle pastarørene, men ellers er det en ekstremt enkel middag som ikke krever spesialutstyr av noen sort - selv om en sprøytepose kan gjøre jobben lettere

Slik gjør du

Finhakk løken og hvitløken og stek den i oljen på middels til lav varme i en litt vid gryte til den er blank og myk.

Hell i tomatene, og la putre i ca 20 minutter. Pass på at den ikke blir  for tyktflytende. Smak til med salt og pepper.

 

Ost og spinatfyll

Ha spinaten i en stor panne på middels til høy varme og damp den til den faller sammen. La den avkjøle seg litt mens du lager resten av fyllet.

Rør eggene sammen før du blander dem med ricotta, parmesan, sitronskall og muskat. Smak til med salt og pepper.

Klem væsken ut av spinatbladene, hakk dem og rør spinaten godt sammen med osteblandingen.

 

Canneloni

Smør en ildfast form på ca 20x30 cm.

Hell litt av tomatsausen nederst i fatet.

Fyll spinat- og osteblandingen i en sprøytepose med ganske stor åpning hvis du har. Om ikke, bruk teskje til å fylle rørene og aksepter at det er en grisete jobb.

Legg de fylte canneloniene tett sammen i formen. Hell tomatsaus over og topp med mozzarella, enten revet eller i skiver.

Stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Om osten truer med å bli svidd, dekk formen med aluminiumsfolie de siste 10 minuttene.