Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Chiapudding med varm eplekrønsj

Grønnsaker passer inn overalt – også i dessertene
-
+

Chiapudding

  • 2.50 dl melk, for eksempel havre-, mandel- eller kokosmelk
  • 3.00 ss chiafrø
  • skallet av en halv sitron

Eplekrønsj

  • 1.50 ss smør, ghee eller kokosolje
  • 1.50 ss honning eller lønnesirup
  • 2.00 epler
  • 0.50 dl solsikkefrø
  • 0.50 dl gresskarkjerner
  • 0.50 dl hasselnøtter
  • 1.00 ts malt kanel
  • 0.50 ts malt ingefær
  • 1.00 stor klype salt

Til servering

  • tyrkisk yoghurt eller veganyoghurt
  • nøttesmør (valgfritt)
  • bipollen (valgfritt)

Rør sammen ingrediensene til puddingen, sett til side 15–30 minutter, rør rundt av og til. Tilsett honning eller lønnesirup hvis du ønsker mer sødme.

Skjær eplene i små biter, varm smør og honning i en stekepanne og tilsett eplebiter, solsikkefrø, gresskar­kjerner, hasselnøtter og krydder. Stek 7–8 minutter, rør rundt av og til. Eplene skal bli gyldne, frøene og nøttene skal være sprø.

Legg litt chiapudding i et glass. Tilsett nøttesmør og et par skjeer yoghurt. Dekorer med epleskiver og nøttekrønsj.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen