Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Chili

Pani puri

Chili con Arne
Oppskrift på pani puri av Jan Robin Ektvedt, Hitchhiker

Oppskrift på pani puri av Jan Robin Ektvedt, Hitchhiker

-
+

Pani puri

  • 160.00 g fin semolinamel
  • 0.25 ts bakepulver
  • 1.00 ss mel
  • 6.00 ss vann
  • 0.25 ts salt
  • 1.00 ts olje
  • olje til fritering

Fyll

  • 4.00 mellomstore poteter, i terninger
  • 1.00 rødløk
  • 3.00 fedd hvitløk
  • 0.50 bunt vårløk
  • 2.00 ss garam masala
  • 4.00 ss solsikkeolje
  • salt

Koriandervann

  • 1.00 bunt koriander
  • 2.00 dl vann
  • 1.00 dl frisk eplejuice

Slik gjør du

Bland det tørre og rør inn oljen. Tilsett vann. Kna godt sammen. Deigen skal være relativt fast. Du kan tilsette litt ekstra vann ved ønske. Legg deigen kaldt og la hvile i 30 min.

Kjevl så deigen ut til den er ca. 3 mm tykk. Stikk ut rundinger som er ca. 5 cm i diameter.

Fritér i olje på 190 grader. Rull de litt rundt i frityren så de får jevn steking. Ta de ut når de er gylne og legg på kjøkkenpapir. Når brødene er avkjølt, kakker du ett hull i toppen så de er enkle å fylle senere.

Fyll

Kok potetene møre og kutt de i 2 cm store terninger. Finhakk resten av ingrediensene og svett de i pannen på medium varme. Tilsett potetene og garam masala. Smak til med salt.

Serveres lunt.

Koriandervann

Kjør alt med stavmikser.

Servering

Fyll pani puri, hell over litt koriandervann og strø litt sesamfrø over. Topp med hjemmelaget «tabasco».

Chili con Arne