Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Cola- og marshmallow-iskrem

– Lee Miller var helt rå til å lage mat. Det ble redningen for henne

Kunstikonet og fotografen Lee Millers oppskrift på Cola- og marshmallow-iskrem

-
+

Cola- og marshmallow-iskrem

  • 24.00 stk marshmallow
  • 335.00 ml Coca-Cola
  • Juice fra én sitron
  • En klype salt
  • 2.00 ss mørk rom
  • 335.00 ml kremfløte - stivpisket

(Lee Miller laget denne desserten som en søt hevn til litteraturkritikeren Cyril Connolly. Miller var vant til å bli ertet for sitt amerikanske opphav, men Connolly tok både hardt og poetisk i da han erklærte: «la Amerika synke i et hav av Coca-Cola og marshmallows». Miller må ha blitt inspirert, for litt senere serverte hun ham denne USA-patriotiske iskremen, under dekknavnet «bombe surprise». Connolly hadde to porsjoner før hun avslørte ingrediensene.)

Slik gjør du:

  • Løs opp marshmallowene i halvparten av colaen over svak varme. Rør forsiktig til de er halvveis smeltet. Ta så av varmen og fortsett å røre til blandingen er glatt og luftig.
  • Tilsett resten av colaen, sitronsaft og salt og pisk sammen. La det kjøle ned til romtemperatur og sett i fryseren. Du kan også bruke en iskremmaskin.
  • Når blandingen er frossen, men fremdeles grøtaktig, tilsett rom og pisket krem og pisk igjen. Frys til massen er fast, men pisk en gang til etter en halv time i fryseren, for å få en glatt iskrem.

 

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner