Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Cola- og marshmallow-iskrem

– Lee Miller var helt rå til å lage mat. Det ble redningen for henne

Kunstikonet og fotografen Lee Millers oppskrift på Cola- og marshmallow-iskrem

-
+

Cola- og marshmallow-iskrem

  • 24.00 stk marshmallow
  • 335.00 ml Coca-Cola
  • Juice fra én sitron
  • En klype salt
  • 2.00 ss mørk rom
  • 335.00 ml kremfløte - stivpisket

(Lee Miller laget denne desserten som en søt hevn til litteraturkritikeren Cyril Connolly. Miller var vant til å bli ertet for sitt amerikanske opphav, men Connolly tok både hardt og poetisk i da han erklærte: «la Amerika synke i et hav av Coca-Cola og marshmallows». Miller må ha blitt inspirert, for litt senere serverte hun ham denne USA-patriotiske iskremen, under dekknavnet «bombe surprise». Connolly hadde to porsjoner før hun avslørte ingrediensene.)

Slik gjør du:

  • Løs opp marshmallowene i halvparten av colaen over svak varme. Rør forsiktig til de er halvveis smeltet. Ta så av varmen og fortsett å røre til blandingen er glatt og luftig.
  • Tilsett resten av colaen, sitronsaft og salt og pisk sammen. La det kjøle ned til romtemperatur og sett i fryseren. Du kan også bruke en iskremmaskin.
  • Når blandingen er frossen, men fremdeles grøtaktig, tilsett rom og pisket krem og pisk igjen. Frys til massen er fast, men pisk en gang til etter en halv time i fryseren, for å få en glatt iskrem.

 

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk