Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Crispy tunfisk

Slik spiser du norsk tunfisk
Slik lager du crispy tunfisk

Slik lager du crispy tunfisk

-
+

Crispy tunfisk

  • 250 g tunfiskfilet (minst to centimeter tykk)
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 ss soya
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ss mel
  • 4 ss loffskiver (toastloff)
  • 2 ss hoisinsaus
  • 50 g kål, gjerne rød
  • 1 ts lys eddik
  • 4 ss majones
  • 1 ss sterk fin sennep
  • 0.5 ts flaksalt

Slik gjør du:

  • Finhakk hvitløken og bland den med soya. La fisken marinere i en dyp skål minst én time. Ta fisken ut av skålen og vend den i hvetemel på en tallerken, deretter i vispet eggeplomme og avslutningsvis i panko.
  • Sett den i fryseren 20 minutter så den er iskald før fritering.
  • Varm opp solsikkeolje til 200 grader og friter fisken til paneringen er helt sprø, cirka 40–50 sekunder. Løft den ut og la den hvile på tørkepapir. Dryss på litt salt.

Syrlig kål:

  • Finsnitt kålen supertynt på mandolin og skyll den i fem minutter.
  • La den renne av seg og dryss på litt salt og noen dråper eddik rett før bruk.

Sennepsmajones:

  • Bland majones og sterk sennep med en skje.

Montering:

  • Legg fire loffskiver uten skorpe på benken og smør dem med sennepsmajones.
  • Topp to av skivene med den sprø kålen. Legg fisken oppå og klem noen striper hoisinsaus over.
  • Legg de to siste skivene med majonesen ned mot den sprø fisken.
  • Klem sandwichene litt sammen og del hver av dem i seks like store skiver med en lang og skarp kniv.
  • Anrett med snittflaten opp på en tallerken.