Mandelbunn
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvite og sukker stivt. Vend inn mandelblandingen med en slikkepott.
- Ha blandingen i en smurt kakering med 18 cm diameter, eller mange små. Stek midt i ovnen i cirka 20 minutter.
Krem og pynt
- Ha to dl melk og sukkeret i en kjele. Den bør ikke være mer en halvfull. Rør sammen og varm opp til kokepunktet. La trekke i noen minutter.
- Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp lett sammen. Visp inn eggeplommene i blandingen.
- Sil den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.
- La blandingen koke opp og småkoke i ett minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en kraftig håndvisp slik at kremen ikke brenner seg.
- Hell kremen over i en bolle og tilsett pistasjnøttene. Avkjøl.
- Ha kremen på den kalde bunnen. Legg på jordbær. Strø over litt hakkede pistasjnøtter.
Tips:
– Hvis du ikke har pistasjnøtter, kan du koke opp kremen med litt appelsinskall i stedet. Eller lage en krem uten noe oppi.