Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Gratinerte bringebær

– Har du to eiendomsmeglere en kveld, setter du dem ikke ved siden av hverandre
Lars Erik Underthun lager kokebok og viser deg hvordan du kan lage gratinerte bringebær

Lars Erik Underthun lager kokebok og viser deg hvordan du kan lage gratinerte bringebær

-
+

Slik lager du gratinerte bringebær

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl hvitvin
  • 5 ss strøkne sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 400 g bringebær

Slik gjør du:

  • Kok opp hvitvin og sukker og avkjøl litt. Ha eggeplommene i en mikser, slå i hvitvin­ og sukkerlaken, og pisk dette til en luftig eggedosis. Sørg for at den har en god varme, bruk gjerne vannbad. Når sabayonnen er fyldig, skjærer du inn pisket krem for å gjøre den luftigere.
  • Legg hele bringebær på en tallerken og slå over sabayonnesausen. Sett tallerkenen øverst i ovnen på sterk overvarme og stek til kremen blir gyllen. Følg godt med, dette tar ikke lang tid. Du kan også bruke gassbrenner.
  • Server de gratinerte bringebærene med is etter ønske.