Slik gjør du
- Smelt smøret og la det bli romtemperert.
- Rør sukker og egg godt sammen med en visp, cirka ett minutt.
- Bland sammen mel, hasselnøtter og bakepulver i en foodprocessor, og kjør det slik at nøttene blir helt finmalte.
- Bland melet inn i eggeblandingen.
- Rør inn smøret til slutt.
- Sett røren i kjøleskap i cirka 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 220 C varmluft.
- Smør madeleineformene med olje eller formfett.
- Fyll formene 80 prosent fulle.
- Sett inn kakene og skru ovnen ned til 200 C. Stek til de blir gylne, cirka fem–syv minutter.
- Ta ut og avkjøl litt før de tas ut av formene.
- Avkjøl til romtemperatur.
Glasur
- Rist hasselnøttene noen minutter i ovnen på 180 C og avkjøl.
- Gni hasselnøtten litt i håndflaten slik at skallet løsner. Hakk nøttene grovt.
- Finhakk og smelt sjokoladen i et vannbad.
- Dypp kakene i sjokoladen og legg på biter av hakkede hasselnøtter på sjokoladen.
- Sett i kjøleskapet i noen minutter til sjokoladen stivner.