Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Maiblomster i spiselig blomsterpotte

-
+

Sjokoladeballonger

  • 300 g mørk eller lys sjokolade

Sjokolademousse

  • 180 g mørk sjokolade med 64% kakaomasse
  • 90 g usaltet smør
  • 0.5 dl vann
  • 2 stk gelatinplater
  • 3 stk eggeplommer
  • 3 stk eggehvite
  • 60 g sukker

Montering

  • 100 g mandler
  • 50 g mørk sjokolade
  • spiselige blomster (stemorsblomst, forglemmegei, syrin)

SLIK GJØR DU:

  • Smelt og temperer sjokoladen.
  • Blås opp 8 små ballonger.
  • Dypp ballongene i sjokoladen og sett dem på bakepapir på en tallerken.
  • Sett i kjøleskapet til den stivner. Stikk hull på ballongen og ta den ut.
  • Om dette virker komplisert, legger du sjokolademousse i eggeskall eller i små porsjonsformer i glass eller porselen.

Sjokolademousse

  • Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret.
  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter.
  • Varm vannet i en kjele til det ryker. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i det varme vannet.
  • Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen. Rør så det varme vannet med gelatin inn i blandingen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt.
  • Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Fyll moussen i sjokoladeballongene. Om du ikke lager ballonger, fyll i små skåler. Sett til avkjøling til moussen stivner.

Montering

  • Hakk sjokolade og mandler og bland det sammen. Om du vil, kan du varme det litt opp slik at sjokoladen smelter og legger seg rundt mandlene. Strø i så fall blandingen ut på et bakepapir mens den stivner slik at det ikke blir én stor klump.
  • Strø det oppå sjokolademoussen i formene.
  • Pynt med spiselige blomster.