Påskedessert av Sverre Sætre
Nok til 8–10 personer
- Kok opp appelsinjuice og sukker. Tilsett utrørt maisenna og rør godt sammen med en visp. La sausen småkoke i 1/2 minutt. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut innholdet og ha det i sausen. Bland det hele med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Sausen må bare kjøres så lenge at pasjonsfruktkjøttet løsner fra steinene.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, la den smelte i den varme fruktsaften og bland godt. Ha i halvkule-former i silikon og sett i fryseren til den blir hard.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter. Varm sukker og kokosmelk til kokepunktet.
- Visp eggeplommene lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen mens du rører med en visp. Kryst vannet ut av gelatinplatene, og legg dem i den varme sausen. Rør godt.
- Sett sausen til avkjøling i kjøleskapet eller i vannbad med kaldt vann. Rør jevnlig så gelatinen ikke klumper seg. Den skal begynne å bli tykk, men ikke ha klumper. Pisk fløten til krem og vend inn i sausen.
- Hell litt fromasj på et bakebrett med plastfolie. Legg på en halvkule med fryst pasjonsfruktgelé så det ligner et speilegg. Sett desserten i fryseren til den stivner.
- Ta ut og legg på en tallerken ca. 15 minutter før servering, slik at fromasjen tiner. Server gjerne med litt mandelbunn fra ostekake-oppskriften.