Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Dessert

Påskedessert

De beste påskeeggene klekker du selv

Påskedessert av Sverre Sætre

-
+

Pasjonsfruktgelé

  • 2.00 dl appelsinjuice
  • 100.00 g sukker
  • 1.00 ts maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann
  • 2.00 stk pasjonsfrukter
  • 4.00 stk gelatinplater

Kokosfromasj

  • 5.00 stk plater gelatin
  • 3.00 dl kokosmelk
  • 4.00 stk eggeplommer
  • 120.00 g sukker
  • 3.00 dl kremfløte

Nok til 8–10 personer

  • Kok opp appelsinjuice og sukker. Tilsett utrørt maisenna og rør godt sammen med en visp. La sausen småkoke i 1/2 minutt. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut innholdet og ha det i sausen. Bland det hele med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Sausen må bare kjøres så lenge at pasjonsfruktkjøttet løsner fra steinene.
  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, la den smelte i den varme fruktsaften og bland godt. Ha i halvkule-former i silikon og sett i fryseren til den blir hard.
  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter. Varm sukker og kokosmelk til kokepunktet.
  • Visp egge­plommene lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen mens du rører med en visp. Kryst vannet ut av gelatinplatene, og legg dem i den varme sausen. Rør godt.
  • Sett sausen til avkjøling i kjøleskapet eller i vannbad med kaldt vann. Rør jevnlig så gelatinen ikke klumper seg. Den skal begynne å bli tykk, men ikke ha klumper. Pisk fløten til krem og vend inn i sausen.
  • Hell litt fromasj på et bakebrett med plastfolie. Legg på en halvkule med fryst pasjonsfruktgelé så det ligner et speilegg. Sett desserten i fryseren til den stivner.
  • Ta ut og legg på en tallerken ca. 15 minutter før servering, slik at fromasjen tiner. Server gjerne med litt mandelbunn fra ostekake-oppskriften.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk