Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Dessert

Turbar med tørkede bringebær

De beste påskeeggene klekker du selv

Turbar med tørkede bringebær av Sverre Sætre

-
+

Turbar med tørkede bringebær

  • 120.00 g havregryn, lettkokte
  • 120.00 g hakkede mandler
  • 50.00 g rosiner
  • 30.00 g frysetørkede bringebær
  • 1.50 ss solsikkekjerner
  • 6.00 ss honning
  • 6.00 ss appelsinjuice
  • mørk sjokolade

Nok til 4–6 personer

  • Rist mandler og havregryn gylne i ca. 10 minutter i ovn. Avkjøl. Hakk rosiner godt. Kok opp honning og juice. Ha i resten av ingrediensene unntatt bringebær, og vend det godt sammen. Rør i kjelen over svak varme i ca. 1/2 minutt. Knus og rør inn tørkede bringebær til slutt.
  • Press massen godt ned i former som er formet som et halvt egg, i et lag på ca. 2 centimeter. Press massen godt sammen. Avkjøl. Ta eggene ut av formen.
  • Dypp hele eller bare undersiden av turbaren i smeltet, mørk, temperert sjokolade. Legg på bakepapir til sjokoladen stivner.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner