Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Dessert

Turbar med tørkede bringebær

De beste påskeeggene klekker du selv

Turbar med tørkede bringebær av Sverre Sætre

-
+

Turbar med tørkede bringebær

  • 120.00 g havregryn, lettkokte
  • 120.00 g hakkede mandler
  • 50.00 g rosiner
  • 30.00 g frysetørkede bringebær
  • 1.50 ss solsikkekjerner
  • 6.00 ss honning
  • 6.00 ss appelsinjuice
  • mørk sjokolade

Nok til 4–6 personer

  • Rist mandler og havregryn gylne i ca. 10 minutter i ovn. Avkjøl. Hakk rosiner godt. Kok opp honning og juice. Ha i resten av ingrediensene unntatt bringebær, og vend det godt sammen. Rør i kjelen over svak varme i ca. 1/2 minutt. Knus og rør inn tørkede bringebær til slutt.
  • Press massen godt ned i former som er formet som et halvt egg, i et lag på ca. 2 centimeter. Press massen godt sammen. Avkjøl. Ta eggene ut av formen.
  • Dypp hele eller bare undersiden av turbaren i smeltet, mørk, temperert sjokolade. Legg på bakepapir til sjokoladen stivner.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk