Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Dessert

Mørk sjokoladekrem med røykt whisky og kirsebær

Oppskrift på sjokoladedessert med whisky og kirsebær fra Nedre Foss Gård

-
+

Ferdig dessert

  • 150.00 g Marinerte kirsebær
  • 200.00 g Mørk sjokolademousse
  • 50.00 g Sjokoladesmuler
  • 200.00 g Kirsebærsorbet

Marinerte kirsebær

  • 200.00 g Fryste kirsebær
  • 150.00 g Sukker
  • 100.00 g Vann
  • 1.00 stk Kanelstang
  • 1.00 stk Tonkabønne

Mørk sjokolademousse

  • 150.00 g Mørk sjokolade 60%
  • 40.00 g Kremfløte
  • 3.00 stk Eggeplommer
  • 50.00 g Sukker
  • 250.00 g Pisket krem
  • Røyket whisky (Laphroaig eller lignende)

Sjokoladesmuler

  • 100.00 g Smør
  • 100.00 g Sukker
  • 125.00 g Hvetemel
  • 25.00 g Kakao
  • 1.00 ts Bakepulver

Kirsebærsorbet

  • 500.00 g Kirsebærpuré (kan kjøpes i spesialbutikker)
  • 125.00 g Vann
  • 90.00 hg Sukker
  • 25.00 g Glukose
  • 1.00 stk Lime

Dessert til mange

Det er vanskelig å lage hver enkelt komponent i denne desserten i så små porsjoner at det blir akkurat nok til fire. Konditor Lotte Arnesen foreslår derfor at du lager en kake av det som blir igjen; den kan legges i fryseren og taes opp til en senere anledning.

Slik anretter du

  • Legg sjokoladekrem i bunn av en kald tallerken.
  • Lag et lite søkk og fyll på med marinerte kirsebœr.
  • Topp med sjokoladesmuler og legg en kule med isorbet på toppen av smulene.

Marinerte kirsebær

  • Kok opp sukker og vann.
  • La det trekke med kanelstang og tonkabønne.
  • Hell over de fryste kirsebærene.

Mørk sjokolademousse

  • Smelt sjokolade og kremfløte forsiktig sammen.
  • Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  • Bland sammen sjokoladen og eggedosisen.
  • Pisk krem og vend den inn i sjokoladeblandingen.
  • Smak til med røykt whisky.
  • Ha på sprøytepose og avkjøl.

Sjokoladesmuler

  • Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
  • Klapp massen flat og stek på brett i ovn ved 160C i 10-15 minutter
  • Avkjøl og knus grovt med skje eller lignende.

Kirsebærsorbet

  • Kok opp vann, sukker og glukose.
  • Bland inn kirsebærpureen.
  • Smak til med lime og frys i ismaskin.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk