Slik gjør du
Karamell
- Begynn med karamellen. Varm fløten til rett under kokepunktet og ta av varmen. I en annen gryte varmer du sukkeret til det smelter og blir mørkebrunt.
- Ta av varmen og hell fløten oppi. Vær forsiktig så det ikke skiller seg. Varm blandingen forsiktig opp, slik at karamellen blir fullstendig oppløst.
- Avkjøl, dekk til og sett i kjøleskapet, der den holder seg i opptil en uke.
Melkesorbet
- Sukkersirupen lages ved å koke 300 ml vann og 300 g finkornet sukker i ti minutter. Kjøl ned. Du får litt mer enn du trenger.
- Kjør alle ingrediensene i melkesorbeten i blender på høyeste hastighet.
- Sett i kjøleskap i minst 30 minutter og kjør i iskremmaskin.
- Ha sorbeten i en plastboks og frys i minst to timer før servering.
Sjokolademousse
- For å lage sjokolademoussen varmer du fløten i en gryte til den så vidt begynner å småkoke. Tilsett sjokoladen, ta av varmen og visp forsiktig til det hele er smeltet sammen. Visp så inn eggehvitene til alt er godt blandet.
- Hell blandingen i en kremsifong fra Isi med to N2O-patroner. Sett i et 65 graders vannbad i én time. Rist flasken nå og da.
- Legg en spiseskje karamell i bunnen av en iskremskål av glass. Tilsett en klype salt. Rist kremsifongen, sett munnstykket rett over karamellen og sprut sjokolademoussen på plass – etter hvert med munnstukket under moussen.
- Fyll til cirka to centimeter fra kanten. La moussen stå i ett minutt før du legger en sorbetkule på toppen. Etter noen minutter vil den synke ned i moussen – så server med én gang.