Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Vaffel med hjemmelaget nougat og karamellisert hvit sjokoladekrem

-
+

Vaffel

  • 120 g hvetemel
  • 20 g sukker
  • 2 stk knivsodder salt
  • 2 stk egg
  • 1 dl helmelk
  • 1 dl kefirmelk
  • 20 g smør
  • smør til smøring av vaffeljernet

Hjemmelaget nougat

  • 250 g hasselnøtter
  • 100 g lys sjokolade (helst med 40% kakaomasse)

Karamellisert hvit sjokoladekrem

  • 300 g fløte
  • 150 g karamellisert hvit sjokolade

Servering

  • 3 ss hakkede ristede hasselnøtter

Slik gjør du

  • Bland hvetemel, sukker, salt, egg, krydder og melk til en jevn røre i en bolle.
  • Smelt smøret og bland det deretter inn i røren.
  • La røren stå og svelle i en time før den stekes i et vaffeljern.

Hjemmelaget nougat

  • Sett stekeovnen på 180℃. Rist hasselnøttene i ovnen i cirka 10 minutter, til skallet begynner å løsne.
  • Rør gjerne rundt i nøttene noen ganger under risting. Pass på at de ikke blir for mørke.
  • Ta ut og avkjøl nøttene.
  • Ha de avkjølte nøttene i en boks, sett på lokket og rist kraftig, så skallet på nøttene faller av. Ha nøttene i et dørslag og plukk ut de ferdig rensede nøttene. Kast skallene.
  • Ta vare på cirka 2 ss av nøttene som skal grovhakkes og brukes som topping på kremen. Ha resten av de ristede nøttene i en foodprosessor og kjør nøttene til de slipper oljen og blir flytende praline.
  • Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i pralinemassen. Ha på glass og oppbevar i romtemperatur.

Tips: Oppbevares i romtemperatur. Skal den lagres lenge, kan den oppbevares i kjøleskap; da må den tas ut og bli romtemperert før bruk. I kjøleskapet holder pålegget i flere måneder.

Karamellisert hvit sjokoladekrem

  • Finhakk sjokoladen.
  • Kok opp fløte og tøm over finhakket sjokolade. La det stå ett minutt og rør sammen sjokoladeblandingen. Avkjøl i cirka 5 timer og gjerne til neste dag.
  • Før servering pisker du kremen forsiktig stiv. Det er viktig å ikke piske for mye – da sprekker kremen.

Tips: Får du ikke tak i blond sjokolade, kan du lage det selv. Legg hvit sjokolade i en ildfast form og sett den i stekeovnen på 90℃ i. Rør i sjokoladen hvert tredje minutt til den får en lett karamellisert farge. Ta ut og avkjøl.

Får du ikke tak i karamellisert hvit sjokolade, er melkesjokolade også godt.

Servering

  • Server vaffelhjertene med nougat og pisket karamellisert sjokoladekrem. Topp kremen med litt hakkede ristede hasselnøtter.