Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

Limonade med jordbær og timian

Oppskrift på limonade med timian og jordbær

-
+

Limonade med jordbær og timian

  • 2.50 dl Sukker
  • 1.50 l Vann
  • 12.00 stk Stilker fersk timian
  • 500.00 g Jordbær
  • 4.00 dl Presset sitronsaft

Å blande gode norske jordbær med sitron og krydder kan fremstå som helligbrøde midt i sesongen, men enten du bruker sure importbær eller dyprøde norske bær til denne drikken, er den overraskende smakfull og forfriskende. prøv gjerne med andre urter enn timian; basilikum, mynte og sitronmelisse går alle godt med jordbær.

Kok opp 2,5 dl av vannet sammen med sukkeret og åtte av timianstilkene til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl og sil deretter av timianen.

Press sitronsaften og bland med sukkerlaken.

Vask og rens jordbærene og skjær dem i tynne skiver.

Ha alt sammen i en stor mugge og spe med resten av vannet. Avkjøl videre i kjøleskap, gjerne i flere timer så smakene får satt seg.

Server med isbiter og ferske timianstilker i høye glass.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk