Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

Kaldbrygget iste med mynte

Slik brygger du kald iste

-
+

Kaldbrygget iste

  • 20.00 g Løse teblader etter ønske
  • 1.00 l Vann

Å kaldbrygge iste går nesten like raskt som å brygge den varm og vente på at den skal avkjøle seg: Bland teblader etter ønske med vann og sett rett i kjøleskapet i noen timer. Gjør du det før jobben om morgenen, har du herlig iste når du kommer hjem fra jobb. Både svart og grønn te kan brukes, og smakssett gjerne med frisk mynte, andre urter eller spiselige blomster.

Legg tebladene og eventuelle smakstilsetninger i kaldt vann i en mugge, tekanne eller presskanne. Sett i kjøleskapet i minst fire timer, sil tebladene av og server med isbiter. Om du ønsker søt te, er det enklere å søte den med sukkerlake eller kunstig søtningsmiddel fordi sukker ikke løser seg så godt i kaldt vann.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk